5 mei 2017

Huiswerkbegeleiding

Voor onze coaches is huiswerkbegeleiding een zeer unieke taak. We helpen je kind heel gericht in een zoektocht naar talent en een goede eigen studietechniek. Als jouw kind verstrikt raakt in het vele of moeilijke huiswerk, kan een gespecialiseerde coach zeker ondersteuning bieden.

Voor elk kind is het een grote stap om de poort van de basis- of de secundaire school binnen te stappen! Letterlijk en figuurlijk. Uw kind komt terecht in de wereld van de groten. Uw kind leert lezen, schrijven en rekenen. In het secundair komen ook andere talen, wetenschappen en denkvaardigheden aan bod. Dat pakket wekt zijn nieuwsgierigheid, maar vraagt ook meer concentratie en inspanning. Die nieuwe uitdagingen, waaronder huiswerk maken en studeren, zijn niet voor elk kind vanzelfsprekend. Eigen/onderWIJS biedt voor elke leeftijd de juiste ondersteuning voor dit leerproces, uiteraard op maat!

huiswerkbegeleiding

Waarom is huiswerkbegeleiding soms nodig?

Begrijpt uw kind de leerinhouden wel, maar lukt het huiswerk maken toch niet? Daarop kan huiswerkbegeleiding een antwoord bieden. Samen met de studiecoach maken we een planning voor het komende uur op. Je kind weet precies wat van hem verwacht wordt en hoe hij dat zal aanpakken. Door goed te plannen en te ordenen, kom de leerling een heel eind. Maar niet het héle eind. Er is ook zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen nodig om hét doel te bereiken. Niets motiveert meer dan een goed cijfer voor een toets. Niets vergroot ieders zelfvertrouwen meer dan het besef ergens goed in te zijn!
Door onze huiswerkservice zal de quality time binnen het gezin zeker verhogen. Huiswerkmomenten zorgen in vele gezinnen voor conflicten. Conflicten zijn voor alle partijen vermoeiend. Als werkende ouder die daarnaast ook nog een gezin moet ‘managen’ kunt u zich ’s avonds volledig concentreren op ontspanning, samen met uw kinderen.

 

Vraag gerust naar alle mogelijkheden via ons contactformulier.