5 mei 2017

Toelatingsexamen arts & tandarts

Om je goed voor te bereiden op het toelatingsexamen arts of het toelatingsexamen tandarts hebben we sterke specialisten in huis gehaald om jou te kunnen helpen. Je kan bijvoorbeeld bijles volgen voor één of meerdere specifieke vakken. Zowel wiskunde, fysica, chemie als biologie kunnen moeilijkheden vormen op het kennisgedeelte (KIW). Voor fysica en chemie hebben we bovendien extra materiaal, zodat de juiste oefeningen of extra oefeningen op het gepaste moment aan bod kunnen komen.

Voorbereiden op het toelatingsexamen arts of tandarts

toelatingsexamen arts

Het is hoe dan ook een hele opdracht om klaar te raken voor het toelatingsexamen. Je krijgt er heel wat taken bij in je laatste jaar secundair onderwijs. Je hier bovendien nog concentreren op dit examen is een hele uitdaging, zeker nu er enkel een examen in juli is. Graag helpen we jou verder met een gerichte bijles naar inhoud en/of naar planning. Vergeet ook zeker niet de tips na te gaan op de officiële site van het toelatingsexamen. Daar kan je bijvoorbeeld een fimpje zien over hoe je best omgaat met de meerkeuzeformulieren.

Bijles wetenschappen voor het toelatingsexamen arts of tandarts

Gezien onze coach binnen eigen/onderWIJS al een hele tijd het examen nauw opvolgd en verschillende leerlingen voorbereid, hebben we een heel pakket die we jou kunnen aanbieden. We overleggen eerst waar jouw grootste problemen zitten en kunnen dan in de bijles specifiek hierop oefenen.

We werken met volgende aanpak:

  • Eerst overlopen we het stuk theorie en gaan in op de moeilijkheden.
  • Dan worden samen enkele oefeningen over dit thema gemaakt. (Deze oefeningen zijn gebaseerd op de vragen van het toelatingsexamen arts&tandarts van voorgaande jaren.)
  • Er wordt een kleine oefenbundel gegeven waarin oefeningen door elkaar gemixt staan van jouw moeilijke thema’s.
  • Deze bundels worden in een volgende bijles besproken op juistheid en ook of je wel de snelste methode toepaste.

bijles

Alle mogelijkheden kunnen vooraf besproken worden. Vraag zeker naar de mogelijkheden voor jou.

Planning ter voorbereiding van het toelatingsexamen arts of tandarts

Om je goed voor te bereiden is een planning noodzakelijk. Kijk eerst goed na welke vakantiecursussen je kan volgen op één van de universiteiten of een goed samenvattend boek kan ook wonderen doen. Hopelijk kan je ook gebruik maken van je eigen cursussen van voorgaande jaren. Verder plan je best tegen wanneer je elk stuk zal herhaald hebben, wanneer je de oefeningen kan maken en waar je terecht kan met je vragen. Tevens oefen je best in het lezen van wetenschappelijke artikels. Wil je graag een coach die je voorbereiding voor het toelatingsexamen samen met je uitwerkt, neem dan zeker contact met ons op.