5 mei 2017

Studiebegeleiding

We proberen steeds iedereen zo snel mogelijk verder te helpen met de juiste studiebegeleiding. Deze studiebegeleiding kan gaan om ondersteuning met de stapels huiswerk. Je kan ons gerichte of algemene vragen stellen, waardoor je jouw leerstof makkelijker zal kunnen verwerken. Het maken van een goede planning is cruciaal. Het kan nodig zijn om klaar te zijn voor de examens of voor het halen van alle deadlines, maar ook voor je zelfvertrouwen en welbevinden. Plannen kan op bijzonder veel manieren. Tijdens de studiebegeleiding zoeken we uit welke manier bij jou past.

 

Onze specialisaties in studiebegeleiding

studiebegeleiding

Onze coaches kunnen helpen via huiswerkbegeleiding en met het ontwikkelen van jouw eigen studiemethode.

We kunnen je hulp bieden bij de voorbereidingen voor het toelatingsexamen arts & tandarts.

We hebben voor elk vak specialisten in huis en kunnen jou op die manier zeer efficiënte bijlessen aanbieden.

Dankzij onze specialisten kunnen we jou ook goed ondersteunen als je gaat voor de examencommissie

Studiebegeleiding voor huiswerkbegeleiding of studiemethode

We hebben een bijzonder traject voor het zoeken naar een eigen studiemethode uitgewerkt, zoals het schoolse ‘leren leren’. Op de scholen worden vaak bijzonder waardevolle lessen ‘leren leren’ gegeven in het lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs. Sommige leerlingen zijn hier op dat moment nog niet klaar voor. Dan hebben ze pas nut aan een les over een goede studiemethode eens ze in tweede of derde graad secundair onderwijs zitten. Andere leerlingen hebben hier op jonge leeftijd al nood aan, maar dan op veel individueler niveau. Het individueel karakter van een bijles over studiemethode kan jouw kind veel persoonlijker vooruit helpen.

Studiebegeleiding voor het toelatingsexamen arts & tandarts

Om je goed voor te bereiden op het toelatingsexamen arts & tandarts hebben we sterke specialisten in huis gehaald om jou sterk te kunnen helpen. Je kan bijvoorbeeld bijles volgen voor het specifieke vak. Zowel wiskunde, fysica, chemie als biologie kunnen moeilijkheden vormen op het kennisgedeelte (KIW). Voor fysica en chemie hebben we bovendien extra materiaal, zodat de juiste oefeningen of extra oefeningen op het gepaste moment aan bod kunnen komen.

Bijles voor elk vak

In een bijles gaan we heel gericht op zoek naar de oorzaak van een probleem. Gaat het om een stuk van de basiskennis die niet meer gekend is of om een stuk van de nieuwe leerstof die te snel is gegaan. Het kan zeer interessant zijn om oefeningen te maken tijdens deze bijles die nog niet aan bod kwamen in de les. Zo ondervinden we soms dat leerlingen een goed antwoord geven via een foute redenering en hierdoor fouten maken op toetsen. Dankzij de één op één situatie kunnen we deze problemen snel rechtzetten.

Voorbereiding voor de examencommissie

Een bijles kan ook ter voorbereiding zijn van een examen bij de examencommissie, wat vroeger de middenjury genoemd werd. We zien dat leerlingen, jong en oud, niet aan de gepaste oefeningen geraken of nergens terecht kunnen met enkele vragen. Graag gaan we aan de slag met deze vraag. Door van onze oefeningen gebruik te maken of onze ondersteuningen bij het opstellen van een goede planning raak jij vast al grotendeels op weg. Bovendien bieden we bijles aan waar je alle vragen kan stellen en samen met de coach een stuk theorie doornemen.

 

Onze gespecialiseerde coaches voor de studiebegeleiding

De bijles of de studiebegeleiding kan doorgaan in ons goed uitgerust kantoor te Lede, maar ook aan huis. Kijk hier voor meer details over deze mogelijkheden.

bijles lager en secundair

We hebben specialisten in het lager onderwijs en in het secundair onderwijs. Hoe vroeger we een probleem kunnen identificeren, hoe minder lang het duurt om een goede gewoonte op te bouwen.

Onze coachen zijn allen gediplomeerde specialisten, waardoor we jou goed kunnen helpen. Dankzij de grote variëteit in specialisaties, kunnen we heel gericht de juiste persoon tot bij jullie laten komen.

Voor elke studiebegeleiding is een rustige omgeving echt heel belangrijk, daarom luisteren we graag naar jullie noden. Voor een gerichte bijles kan educatief materiaal zeer veel verduidelijken. We hebben op ons kantoor allerlei hulpmiddelen zoals een groot stiftbord en wetenschappelijk materiaal voor kleine demoproefjes.

We delen vaak educatieve tips of interessante weetjes via onze facebookpagina.