5 mei 2017

Wat doet een studiecoach?

Eigenlijk kan een studiecoach bij alle leerlingen voordelen bieden, maar bij sommige kinderen zal de samenwerking intensiever zijn dan bij andere. Leerlingen met hoge punten en een hoge inzet, kunnen bij een coach terecht om even hun gedachten op een rij te zetten. Of zit je tiener even in een dipje? Een kort gesprek over hun evolutie kan ze helpen om er terug 100% voor te gaan!

Leerlingen met hoge punten, maar weinig inzet, hangen graag in hun hangmat. Ze vinden het niet nodig om moeite te doen, want de punten zijn toch hoog. Maar blijft dat wel zo? Ook voor zo’n kinderen kan een studiecoach een wereld van verschil betekenen. Door op zoek te gaan naar hun talenten en drijfveren, putten ze kracht om zich in te zetten om het beter te doen en om zichzelf te overtreffen.

 Leerlingen met zwakke punten en een hoge inzet, kunnen we helpen door hun capaciteiten te maximaliseren. Samen met de studiecoach leert de leerlingen hoe hij zijn studietijd efficiënt kan gaan benutten. Via de juiste technieken is het mogelijk dat je tiener op evenveel tijd meer kan memoriseren én het langer kan onthouden. Als coach is het heel fijn om met dergelijke leerlingen te werken: kleine veranderingen in het studiegedrag kunnen vaak tot grote resultaten leiden.

mijn studiemethode

Leerlingen met zwakke punten maar weinig inzet, denken soms dat een studiecoach een wonderpilletje heeft. Na een uurtje samen te werken, verwachten deze leerlingen alles te kennen en te kunnen. Als coach proberen we dit denkproces om te zetten naar ‘meer inzet leidt tot betere resultaten’. Door gerichte vragen te stellen en de juiste activiteiten aan te bieden, beseft de leerling dat studeren werken is. De studiecoach begeleidt de leerlingen op een positieve en oplossingsgerichte manier doorheen dit proces.

Wat doet een studiecoach precies?

Een studiecoach begeleidt je kind bij schoolse taken. De accenten van een coachingstraject liggen voornamelijk op het aanleren van een adequate werkhouding. Verder kan soms een vakinhoudelijke begeleiding niet weg te denken zijn. Je kan alles nalezen bij onze studiebegeleiding.

Waarden van onze coaches

eigenschappen van onze studiecoach

 

Denk je dat een studiecoach jouw zoon of dochter hulp kan bieden? Vraag nu een vrijblijvend verkennend gesprek aan via ons contactformulier.