22 augustus 2017

Platform eigenonderwijs

Van harte welkom bij eigenonderwijs, een platform van professionele studiebegeleiders. Verschillende leerkrachten, pedagogen en psychologen bieden hier hun diensten aan om jou verder te helpen met de meest kwaliteitsvolle bijlessen. Vanuit hun kundige professionele achtergrond hebben ze veel in hun mars en met onze ondersteuning werken ze ook met de nieuwste inzichten in leermogelijkheden. Maak hier alvast kennis met enkele van de coachen die elkaar gevonden hebben bij eigenonderwijs.

De gedreven coaches bij eigenonderwijs

Coach Charlotte

Coach Charlotte

Frans

Frans aanleren aan kinderen en jongeren is een actieve opdracht waar ik mij volledig in engageer. In onze multiculturele gemeenschap is Frans spreken en begrijpen een troef voor elk kind. Mijn aanpak is dan ook persoonlijk, kindvriendelijk en is gebaseerd op jarenlange expertise als onderwijzer in de verschillende onderwijsvormen en graden. Dankzij mijn ervaring heb ik een goudmijn aan materiaal die ik met veel passie deel met leerlingen.

Opleidingen:
Professionele bachelor scheikunde
Professionele bachelor bedrijfsbeheer optie marketing
Lerarenopleiding - Native speaker Frans
Coach Elfi

Coach Elfi

wiskunde

Als je even rondom kijkt, denk je wellicht ‘Waarom heb je wiskunde in godsnaam nodig!?’ Met schema’s, stappenplannen en ezelsbruggetjes gaan we samen te werk om de leerstof te verwerken en het nut er van in te zien. Oefenen blijft een belangrijke factor. Uiteraard zijn er veel verschillende manieren om wiskunde op een aangename manier te verwerken: via tekeningen, spelletjes, computer, liedjes of eerder filmpjes …
Hoe werk jij het liefst?

Opleidingen:
Bachelor secundair onderwijs: Biologie – Wiskunde
BanaBa zorgverbreding en remediërend leren (geselecteerd voor excellente bachelorproef)

Coach Stefanie

huiswerkbegeleiding

Als psychologe ben ik steeds gepassioneerd geweest in het werken met kinderen en jongeren. Ik vind het belangrijk om te kunnen klaarstaan voor hen waar nodig. Het is mooi om te zien hoe het zelfvertrouwen kan groeien, wanneer ook aandacht besteed wordt aan hun eigen talenten en capaciteiten. Het doet me dan ook veel plezier om samen met de ouders en (zorg)leerkracht te kunnen bouwen aan hun toekomst. Want kiezen voor extra begeleiding kan een wereld van verschil maken.

Opleidingen:
Master in de Klinische Psychologie
Coach Tine

Coach Tine

Engels en studiemethode

'Een leven lang leren!' zorgt voor een uitdagend leven. Dankzij mijn brede interesse zoals lezen, koken, tekenen, snowboarden en nieuwe talen leren via avondonderwijs kan ik me makkelijk verdiepen in In het middelbaar kreeg ik zelf vier jaar bijles voor wiskunde en dit was een enorm positieve ervaring. De vertrouwensband met de bijlescoach en de succeservaringen die volgden wil ik graag delen met andere leerlingen.

Opleidingen:
Bachelor secundair onderwijs:
Engels-Plastische opvoeding
Coach Yenthe

Coach Yenthe

lager onderwijs

Ik bied mijn diensten aan als begeleider Lager Onderwijs. Het is mijn doel om tijdens de lessen samen met de kinderen op zoek te gaan naar hun noden en hierop in te spelen. Dit doen we op een leuke manier en met veel geduld. Enkel zo bereik je kinderen die opnieuw in zichzelf geloven en vooruitgang maken. Kinderen die plezier beleven aan het naar school gaan, die geloven dat ze het kunnen, dat is waar ik aan wil werken.

Opleidingen:
Pedagogie van het Jonge Kind
Lerarenopleiding
Banaba zorgverbredend en remediërend leren
Coach Debbie

Coach Debbie

toelatingsexamen - fysica - chemie

Het is mijn passie om jongeren te motiveren en te inspireren bij hun schoolwerk. Als onderzoeker en leerkracht word ik elke dag opnieuw geprikkeld door het individueel onderwijs. Leerlingen kunnen van een één-op-één coaching ook op langere termijn de vruchten plukken. Ik heb een jaar lang een vergelijkende studie kunnen doen tussen het vooruitstrevende onderwijs in Finland en Vlaanderen. Dit helpt om leerlingen te stimuleren in hun zoektocht naar een zelfontpooiende studiemethode.

Opleidingen:
Master of Science in de chemie
Lerarenopleiding

 

Eigenonderwijs vergroot het draagvlak van leerkrachten

 

De scholen doen veel inspanningen om klassikaal leerlingen verder te helpen, maar op individueel niveau is deze draagkracht moeilijker te bereiken. Met eigenonderwijs verruimen we graag dit draagvlak om specifieke leervragen van jongeren uit het lager en secundair onderwijs te beantwoorden. We willen de uitdaging aangaan om leerlingen op een efficiënte manier te helpen. Het is van groot maatschappelijk belang om de talenten van onze jongeren optimaal te benutten, en dat begint vaak al in de lagere school. We zetten sterk in op de werk- en studiehouding van onze leerlingen, zodat het studeren en werken thuis ook vlotter gaat verlopen.

 

Eigenonderwijs versterkt coaches

Door in overleg te gaan met elkaar en vragen te stellen blijven onze coaches ook gesterkt in hun werk. Via het platform leren ze van elkaar en geven ze aan welke professionaliteit sterker kan. Eigenonderwijs geeft hierin de geschikte tools of nascholing om deze vragen of zorgen te beantwoorden.

professioneel team

 

Neem zeker ook een kijkje in ons aanbod of stel je vragen via het contactformulier. Je kan ons ook volgen via Facebook.

Ben je zelf leerkracht, pedagoog, psycholoog of coach? Neem dan zeker hier een kijkje of solliciteer rechtstreeks door je cv en motivatie door te sturen via mail.